Turistide jahitulu peab katma omade jahikulu

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Indrek Valneri jahitoa seinu kaunistavad tema enda kütitud loomade sarved ja nahad ning linnutopised, eelistab mees enda sõnul trofeede kogumisele hea aja veetmist jahiseltskonnaga.
Kuigi Indrek Valneri jahitoa seinu kaunistavad tema enda kütitud loomade sarved ja nahad ning linnutopised, eelistab mees enda sõnul trofeede kogumisele hea aja veetmist jahiseltskonnaga. Foto: Taavi Niittee

Lisaks sellele, et Indrek Valner Taagepera külaseltsi tegevust korraldab ja ümbruskandi inimeste suus külavanema tiitlit kannab, on mees tuntud ka kui kõva jahimees. Oma Tündre OÜ nimelise ettevõttega korraldab ta turistidele ümbruskonna metsades jahiretki.

«Varem käisid ikka sadades, aga nüüd on seakatk seda arvu vähendanud. Muidu aga olid mul just ukrainlased põtra jahtimas,» rääkis Valner oma jahimaja näidates. Aastaid tagasi Taagepera lossi käest ostetud endisest sigalast on mees teinud koha, kus käivad nii turistid kui tema enda jahikaaslased ja sõbrad jahi- ja saunamõnusid nautimas.

«Näe, siia tõmmatakse loomad lae alla ja seal on vorstiahi,» tutvustas mees jahisaali, samal ajal kui kolm jahipeni nimedega Valge, Reku ja Ronia peremehe jalge ümber tiirutasid. «Siin pliidil saab maksa praadida ja ka näiteks looma mälestamiseks paar pitsi võtta.» Kõrvalruumis asub mehel garaaž, kus puhkavad kaitseväe oksjonilt ostetud metsarohelist värvi kõrged maastikumasinad, millega turiste jahimaadele sõidutatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles