Veskijärv ootab korrastamist

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheks küla peamiseks probleemiks on kinnikasvav paisjärv, mille korrastamise eest võitlemise on enda peale võtnud ettevõtja ja MTÜ Taagepera Arendus esimees Peeter Arro.
Üheks küla peamiseks probleemiks on kinnikasvav paisjärv, mille korrastamise eest võitlemise on enda peale võtnud ettevõtja ja MTÜ Taagepera Arendus esimees Peeter Arro. Foto: Taavi Niittee

Kuigi Taagepera näib olevat paremal järjel kui mõningi teine küla, leidub ka siin valukohti. Üks selline on ajalooline veskijärv, mis juba mõisaajal külast läbivoolavale Õhne jõele paisutati. Kinnikasvava järve korrastamise on enda südameasjaks võtnud kohalik ettevõtja ja külaseltsi asutajaliige.

«Järvega oleme MTÜs Taagepera Arendus aktiivselt tegutsenud, kuna kohati on seal järves vaba vett vaid mõni sentimeeter ja isegi paat jääb põhja peale kinni,» rääkis MTÜ esimees Peeter Arro, kes järve kaldal aktiivturismi ja majutust pakkuva ettevõtjana juba paarkümmend aastat tegeleb.

Arro sõnul rajatakse Taagepera paisule peagi kalatrepp ning koos sellega kuluks ära ka järve puhastus. Kinnikasvavat järve on nad siiani ohjes hoidnud taimestikku regulaarselt niites.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles