Joobes juhid roolist ära

Urmas Reinsalu
, justiitsminister (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väliminister Urmas Reinsalu rõhutas, et Eestisse naasta soovivad kodanikud annaksid endast teada kuni esmaspäeva, 16. märtsi hommiku kella 8ni. Poola territooriumi hilisem läbimine pole enam tema sõnul võimalik.
Väliminister Urmas Reinsalu rõhutas, et Eestisse naasta soovivad kodanikud annaksid endast teada kuni esmaspäeva, 16. märtsi hommiku kella 8ni. Poola territooriumi hilisem läbimine pole enam tema sõnul võimalik. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Liikluskeskkond on meie kõigi ühine ruum, kus kokkulepped reeglite osas peavad olema üheselt mõistetavad kõigile ning kus tervise ja elude säästmiseks tuleb riigil end kehtestada. Teede ohutuse ja liiklushariduse kõrval, mis on ennetuse mõttes olulised, peame tagama, et inimesed, kes reegleid rikuvad, ka riigilt kohase reaktsiooni saaks. Leian, et praeguses karistuspraktikas on olulisi puudujääke, mille parandamine aitaks vähendada liiklusrikkumiste ja õnnetuste arvu.

Kuigi statistika kohaselt on alkoholitarbimine Eestis aasta-aastalt väikeses languses, kuulub Eesti jätkuvalt enim alkoholi tarbivate riikide hulka Euroopas. Rääkides liiklussurmadest, milles on üheks teguriks olnud tarbitud alkohol, tuleb rõhutada, et lisaks lähedaste valule on iga enneaegselt surnud isik kaotus ka ühiskonnale. Iga joobes sõidukijuhi põhjustatud surm on meie väikeses riigis üks surm liiga palju.

Arvestades, et meie teedel liigub iga päev 1000–4000 joobes juhti, kelle tõenäosus liiklusõnnetusse sattuda on 22 korda suurem kui tavaliiklejal, on tegemist vägagi ulatusliku probleemiga. Joobes juhi põhjustatud liiklussurmadele tuleb anda ühiskonnal jõuline hinnang.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles