Saja parima hulgas üks idee ka Valgamaalt

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmer Kiidma väitel on Agronopsikust kasu nii maaomanikele kui ka põllumeestele, kuid see võib huvi pakkuda ka kinnisvaraarendajatele. See, kas idee pääseb ka järgmisesse vooru, selgub novembri lõpus.
Kalmer Kiidma väitel on Agronopsikust kasu nii maaomanikele kui ka põllumeestele, kuid see võib huvi pakkuda ka kinnisvaraarendajatele. See, kas idee pääseb ka järgmisesse vooru, selgub novembri lõpus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeval selgusid Ajujahi sada parimat ideed, mille hulgas ka üks Valga maakonnast: Kalmer Kiidma välja pakutud Agronopsik – nutikas rakendus põllumaade analüüsiks.

Kiidma pakub oma ideega põllumaade analüüsi terviklahendust katastrinumbri või PRIA põllumassiivinumbri alusel. «Praegu puudub info maade tegelike väärtuste kohta, rendi- ja müügihinna määramise kohta. Maa-ametil on mullastikukaart ja tehakse pidevalt mullaproove, aga andmeid omavahel ei seostata ning analüüsi enamasti ei toimu, rääkimata edasisest majanduslikust analüüsist,» kirjeldas Kiidma oma idee tagamiad.

Kiidma sõnul tuli idee igapäevatöö vajadusest, kuna mees on valdkonnaga kursis, seda õppinud ja samuti seal tegutsev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles