Viirusnakkused ründavad enim väikelapsi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine. Foto on illustreeriv
Vaktsineerimine. Foto on illustreeriv Foto: Priit Simson / Postimees / Scanpix

Detsembri esimesel nädalal pöördus terviseameti andmetel ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3837 inimest üle Eesti, neist üle poole olid lapsed. Haigestumus püsis eelneva nädalaga tasemel, haigestumuse intensiivsus ei ületa hooajale iseloomulikke näitajaid.

Laboratoorselt ei kinnitatud nädala jooksul ühtegi gripiviirust. Hooaja algusest on laboratoorselt kinnitatud 5 A-gripiviirust ning 3 B-gripiviirust.

Gripitaolisi haigestumisi registreeriti nädala jooksul 114 korral, see arv kasvas 31 protsenti. Gripitaoliste haigusnähtude tekitaja on peamiselt paragripiviirus.

Enim haigestuvad jätkuvalt kuni viieaastased lapsed. Nakatunute arvu osas maakondades suuri erinevusi ei ole.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal Euroopa regiooni  kõikides riikides. Püsivat gripiviiruse levikut veel ei täheldata, üksikuid gripiviirusega seotud haigusjuhud registreeriti Tšehhis, Saksamaal, Taanis, Iirimaal, Leedus, Lätis, Luksemburgis, Norras, Soomes, Šveitsis,  Sloveenias  ja Suurbritannias.

Terviseameti sõnul on viimane aeg end gripi vastu vaktsineerida. Eriti tõsiselt peaks vaktsineerimisele mõtlema vanemaealised (65+) ja inimesed, kes puutuvad kokku vanemaealistega või need, kes põevad kroonilisi haigusi.

Vaktsineerimisi on võimalik teha perearsti juures, vaktsineerimise teenust pakkuvates ambulatoorsetes keskustes ehk nakkuskabinettides ning erapraksistes.

Vaktsineerimine on tasuline ja toimub vastavalt teenuseosutaja poolt kehtestatud hinnakirjale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles