GALERII: Metsas müttasid kultuuriakadeemia tudengid

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võru poolt ringiga üle Mustjõe silla tagasi Valga poole, Tõrvase külla sõites hakkasid tee ääres esmalt silma lihaveised, seejärel kostis hobuse hirnumine. Kui eemalt paistnud taluhoonetele lähemale jõudsin, hakkasid kostma ka kirvelöögid – andes märku, et olin jõudnud õigesse kohta.

Metsa all, kus kaks töölooma – tugev eesti raskeveotõugu hobune koos kergema kondiga ristandtõugu paarilisega – vedasid välja palke, oli ametis hulk asjalikke noori mehi – Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku ehituse tudengeid. Siia, Lõuna-Eesti pea inimtühja külla tõi neid õppekavajärgne metsanduspraktika. Kahel päeval olidki käsil praktika ühe osana müravaba metsatöö päevad.

Lahtiseletatult tähendab see, et metsa töötlemisel kasutatakse ainult käsisaagi ja kirvest, väljavedu käib arhailisel moel – hobustega. Kultuuriakadeemia õppejõud Priit-Kalev Parts, kes kogu tegevust haldab, rääkis, et lisaks sellele, et õppurid saavad praktiseerida unustusse kippuvaid töövõtteid, on tegevusel ka teine pool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles