Värvikas seltskond meenutas austusega siitkandi kirjanikku

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Martin Sinijärv (vasakul) on veendunud, et suurel osal Herta Laipaiga loomingul ootab ees tubli tulevik ja ka tulevastel põlvkondadel on siin mõndagi avastamiseks.
Karl Martin Sinijärv (vasakul) on veendunud, et suurel osal Herta Laipaiga loomingul ootab ees tubli tulevik ja ka tulevastel põlvkondadel on siin mõndagi avastamiseks. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Reede keskpäeval Hummuli rahvamaja saali, kohvikustiilis mälestus-sündmusele kogunenud seltskond ei olnud suur, ent igaüks oli siia tulnud põhjusega – näitamaks üles austust Hummuli mailt pärit armastatud kirjaniku vastu, keda koduselt Hertaks hüüti.

Meenutati 2008. aasta jaanuaris meie seast lahkunud Herta Laipaiga elu ja loomingut, tema lugude müstilist hoovust ja neis tajutavat kodukihelkonna rahvapärimuste hõngu.

Hummuli raamatukogu kauaaegne töötaja Elmar Orav meenutas kohtumisi Hertaga, millest viimane – kirjaniku 85 aasta juubel Tõrva kirik-kammersaalis – oli päev, mil avati ka kirjaniku lugude prototüübi Roiu Minni mälestusmärk Helme kalmistul, ning palju muud armastatud kirjanikuga ja tema loominguga seonduvat.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles