Valgamaal edeneb uute arvestite paigaldus hästi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimaste aastate jooksul on Elektrilevi välja vahetanud suure hulga elektriarvesteid.
Viimaste aastate jooksul on Elektrilevi välja vahetanud suure hulga elektriarvesteid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud aasta detsembris kogus võrguettevõte Elektrilevi rohkem kui kahe kolmandiku ehk 422 330 majapidamise ja ettevõtte elektriarvesti näidud kauglugemise teel. Kõik arvestid viiakse kauglugemisele käesoleva aasta lõpuks.

2015. aastal viidi kauglugemisele ligi 202 000 majapidamist, mis on ligi kolmandik kogu projekti käigus paigaldatud arvestitest. 2016 aastaks on paigaldada jäänud veel viimased 103 000 kaugloetavat elektriarvestit ja viimane kolmandik arvestitest kauglugemisele üle viia.

«Valgamaal on kauglugemisele üleviidud arvestite osakaal Eesti keskmisest suurem. Jaanuari lõpu seisuga on Valgamaal kauglugemisele üleviidud 13 429 arvestit ehk rohkem kui 71 protsenti majapidamistest. Sel aastal on Valgamaale jäänud paigaldada ligi 2900 kaugloetavat arvestit,» täpsustas Elektrilevi OÜ kommunikatsioonispetsialist Maret Reinumägi.

Viimastelt klientidelt, kellel uut arvestit veel ei ole, loodab Elektrilevi mõned kuud kannatlikkust. «Järgmine poolaasta saab olema töine. Loodame viimased arvestid paika saada suve lõpuks,» selgitas Elektrilevi kauglugemise programmi juht Mait Rahi, kelle sõnul vahetatakse keskmiselt 3000-4000 arvestit nädalas.

Kokku on 2015. aasta lõpu seisuga paigaldatud üle 520 000 kaugloetava arvesti.

Erinevalt senistest arvestitest tuleb kaugloetav arvesti hoida pidevalt elektrivõrgus sest nii teab võrguettevõtja, et arvesti on töökorras ja edastab infot tarbitud elektrikoguste kohta. Kohtades, kus igapäevast tarbimist ei toimu, näiteks suvilad, saab elektri välja lülitada arvestil asuvast lülitist. Nii suletakse vool tarbimiskohas, aga arvesti ise jääb vooluvõrguga ühendatuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles