PÖFF jõudis Valka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv pilt prantsuse filmist «Mammut», mille peaosas on legendaarne Gérard Depardieu. Filmi on väidatud Valga PÖFFil.
Illustreeriv pilt prantsuse filmist «Mammut», mille peaosas on legendaarne Gérard Depardieu. Filmi on väidatud Valga PÖFFil. Foto: PÖFF

Kolmandat aastat järjest jõuab Pimedate Ööde filmifestival (PÖFF) ka Valga linna. Eelkõige oodatakse kinno noort publikut.


Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti kultuurinõuniku Merce Mäe sõnul on 7.–9. detsembrini kestev Valga PÖFF suunatud eelkõige kohalikele kooliõpilastele. Valga gümnaasiumi, Valga vene gümnaasiumi ja Valga põhikooli õpilastele jagati kokku 80 pääset.

Juba enne festivali pidulikku avamist, eile pärastlõunal vaatasid Valga gümnaasiumi ja vene gümnaasiumi vanema astme õpilased filmi «Brownstones to Red Dirt», mille järel väideldi filmis esile kerkinud teemadel. Taoline üritus oli Valga PÖFFi kavas mullugi.

Pidulikult avati festival maakonnakeskuses eile pool seitse õhtul. Avamise järel linastus prantsuse film «Mammut», peaosas legendaarne Gérard Depardieu.

Täna linastub «Raske koorem» ning toimub rahvusvaheliselt tunnustatud animafilmide festivali Animated Dreams ning tudengi- ja lühifilmide festivali Sleepwalkersi eriseanss.

Homme saavad väärtfilmi austajad nautida Hollandi ning Belgia tegijate laste- ja noortefilmi «Linnapõngerjad 2» ja Venemaal toodetud komöödiat «Bibinur», mida nimetatud oodiks armastusele ja ilule.

Neljateistkümnendat korda toimuva PÖFFi direktori Tiina Loki sõnul on väärtfilmi mõiste tänasel päeval mõnes mõttes muutunud. «Ka hea kinofilm Hollywoodist võib olla väärtfilm, kuigi on kassamagnet,» ütles ta. «Nimetagem PÖFFil linastuvaid teoseid siis autorifilmideks, mida huvitav vaadata ja mis pakuvad vaatajale lisaks meelelahutusele ka teisi tasandeid, millel filmi tunnetada.»

Väikelinnade filmivalik sai PÖFFi meediajuhi Helmut Jänese sõnul tehtud eelkõige linnade endi soovide põhjal.

Väiksematest linnadest paistab tema andmetel PÖFFi aktiivse külastatavusega silma Kärdla. «Lisaks filmivaatamisele toimuvad seal arutelud filmide järel, klubiõhtud ja festivaliteemalised kontserdid,» märkis Jänes.

Merce Mäe tõdes, et kolme aasta jooksul on Valga PÖFFi üht seanssi külastanud keskmiselt 60–65 inimest. Kokku käis möödunud aastal filme vaatamas 461 valgamaalast.

Sellel aastal lisandus festivalikarussellile viis linna: Põlva, Rakvere, Pärnu, Kohila ja Kuressaare.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles