Eesti veteranid tõid Soomest kuus medalit

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Aigro Komimaa pealinnas Sõktõvkaris
Ene Aigro Komimaa pealinnas Sõktõvkaris Foto: Erakogu

Soomes Vuokatti suusakeskuses lõppesid seenioride maailma meistrivõistlused Masters World Cup 2016 murdmaa suusatamises.  Eesti naissuusatajad võitsid kuus medalit, neist kolm hõbedakarva Valgamaa sportlane Ene Aigro.

4.-12. veebruarini  toimunud võistlustel osales 23 riigist 921 sportlast. Vanuseklassis 65+ võitis Nadezda Poljakova  vabatehnikas kaks kuldmedalit 15 km ja 30 km distantsil ning 10 km hõbemedali, Ene Aigro (55+) sai samadel distantsidel kolm hõbemedalit.

Masters World Cup maailmameistrivõistlustel murdmaasuusatamises 30 aastastele ja vanematele võisteldi 12-nes vanuseklassis klassikalises- ja vabatehnikas, vanim osavõtja oli 88aastane. Eesti võistkonna kapteni Andres Häkkineni sõnul oli võistluste tase väga kõrge. Kohal olid kõik Soome parimad, kes pakkusid seni seda võistlust valitsenud  Venemaa suusatajatele tugevat konkurentsi, jäädes medalite arvult Venemaale vaid napilt alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles