Kagu-Eesti vajab riigi toetust

Rein Randver
, Tõlliste vallavolikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Randver
Rein Randver Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimased kuud on paljud eestimaalased kaasa elanud Ida-Virumaad haaranud koondamislainele. Muretsemiseks on ka põhjust, sest piirkonna töölised on enamikus eriliste oskustega, millega mujal Eestis suurt peale pole hakata. Oma kodukandis peaksid nad aga olema kõige nõutum tööjõud.

Kui vaadata töötukassa andmeid selle kohta, kui palju kuskil maakondades on töötuid, siis Ida-Virumaaga protsentuaalselt ja suhtarvult samal tasemel on olnud ka Valgamaa. Meie enam kui tuhandepealine töötutehulk on sama suurt muret väärt kui Ida-Virumaa.

Palju on töötuid ka Võrumaal ja see paneb küsima, kuhu on kadunud Kagu-Eesti arengukava, milles nähti ette konkreetseid abinõusid elu parandamiseks siin piirkonnas. Üldine riigi regionaalpoliitika näeb ette samasuguseid meetmeid kogu Eestile ja nii pannakse meid ühele pulgale näiteks Viljandimaaga, kus töötuid paarisaja inimese võrra vähem kui meil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles