Hädamaandumine raudteel

, majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Tammistu
Peeter Tammistu Foto: Peeter Langovits / Postimees

Elroni tellitud maineuuringu kohaselt on reisijad neisse paremini suhtuma hakanud. Küllap ongi, kuid tahtmatult tekivad paralleelid teise suuruudisega, mis tõmbas joone alla Estonian Airi tegevusele.

Ka Estonian Airi suhtusid reisijad üldjoontes hästi, kuid ilmnes, et ettevõtte tegevuse jätkusuutlikkus oli miraaž. Estonian Airi hukutas just pelgalt väliselt eduka ettevõtte mulje, mis tugines paraku ebaseaduslikule riigiabile. Hägused skeemid ja riigi toetused on ennegi firmasid mugavusest konkurentsivõimetuks muutnud. Kas kuskil küpseb Estonian Air vol. 2?

Ehk mäletate koolimatemaatikast, kuidas paberil arvutamisel vahepeal «üks meelde» tuli jätta. Kui ei jätnud, oli tulemus vale. Täpselt samamoodi annab meile aastast aastasse vale vastust reisirongiliiklus, sest selle kulukomponentidest on olulised osad «meelde» jäänud panemata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles