Juhtkiri: Valgamaal vapraid jagub

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel uppuja päästmise eest Elupäästja Medali saanud vennad Raul Lehismets ja Priit Lehismets tegid sedakorda suuri tegusid jalgpalliplatsil, kui lõid FC Otepää eest ühes mängus kokku viis väravat.
Kevadel uppuja päästmise eest Elupäästja Medali saanud vennad Raul Lehismets ja Priit Lehismets tegid sedakorda suuri tegusid jalgpalliplatsil, kui lõid FC Otepää eest ühes mängus kokku viis väravat. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Veebruar on Eestis eriline kuu. Just siis tähistame oma riigi sünnipäeva ning selle tähtpäevaga seoses leiab rohkesti aset erinevaid tunnustamisi: jagatakse nii tiitleid kui aumärke.

Kiitust väärib, et ka mitu Valgamaa omavalitsust riigi sünnipäeva paiku tunnustust jagab: meile teadaolevalt on neid tänavu vähemalt viis. Tiitlid, mida antakse, on erinevad, kuid see polegi oluline – kõige tähtsam on märkamine.

Eriti oluline on märkamine siis, kui mängus inimelud. Eelmisele aastale tagasi vaadates on Valgamaa inimestel põhjust rõõmu ja uhkust tunda: kokku kolme elu päästmine tõi tunnustuse kuuele maakonna inimesele. Nendest kaks on kutselised päästjad, kaks töötanud rannavalvurina, kaks on aga tavalised inimesed, kes juhtusid olema õigel ajal õiges kohas, märkasid abivajajat – ja käitusid absoluutselt õigesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles