Väikelaps kukkus rõdult alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval toimus Valgas õõvastav vahejuhtum, mille käigus kukkus maja ühisrõdult alla väike laps.

Valgamaalasele vihje edastanud inimese sõnul kukkus Karja tänaval asuva 3korruselise maja ühisrõdult alla 10kuune laps. Võimalik on seejuures, et keegi on ta rõdult alla visanud. Hetkel ei ole politsei ega haigla seda versiooni kinnitanud.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Maria Gonjaki sõnul sai täna kella 11.40 ajal politsei teate, et Valgas on kortermaja teise korruse rõdult alla kukkunud 10kuune laps.

"Laps toimetati haiglasse. Teate saamise järel asus politsei tööle sündmuskohal ning kõigi juhtunu asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse tekitamist," lisas pressiesindaja.

Sama maja elanik esimesest trepikojast rääkis poole kahe paiku Valgamaalasele, et mõne aja eest oli maja juures politsei. «Nägin, et maja ees seisis kaua aega politsei ja keegi vaatab rõdult alla,» kinnitas mees ja lisas, et tegemist oli teise korruse rõduga. Sel rõdul seisis veel kella 13.30 ajal hele lapsevanker.

Mehe sõnul oli korterisse, mille rõdult laps alla kukkus, alles hiljuti kolinud kolmeliikmeline perekond. «Kaks perekonda jagavad ühte rõdu, kuid maja esiuks on pidevalt lukustatud,» lisas ta.

10kuuse rängalt viga saanud poisslapse vanaisa Vassili sõnul andis talle juhtumist teada tema naine, kellele omakorda helistas tütar, kes väitis, et laps on teiselt korruselt alla visatud. 

«Tormasin kohe kohale. Laps lamas asfaldil, trepikoja uksest umbes kolme-nelja meetri kaugusel väikebussi tagumise ratta juures. Kohe sai juhtumist ka kiirabisse teada antud ning laps toimetati Valga haiglasse.»

Kella 14.45 ajal, kui Valgamaalane vanaisaga juttu ajas, viibis raskete vigastustega laps veel Valga haiglas. «Ootame juba mitmendat tundi reanimobiili Tartust, et laps Tartusse viia. Röntgenipiltide järgi on lapsel pealuu, lõualuu ja selgroo vigastused,» teadis Vassili vigastustest rääkida.

Nördinud oli vanaisa ka politsei tegevuse peale. «Olen lapse isaga paaril korral ise politseis käinud, aga targemaks ei ole me saanud. Kutsusime politsei kohale ka, aga mingit akti ega protokolli küll ei ole tehtud. Mingit informatsiooni, et mida edasi tehakse ja kas üldse tehakse, ei ole antud. Meie oleme oma info edasi andnud.»

Et tegemist oli päevase ajaga, on vanaisa kindel, et keegi pidi midagi ikka nägema. «Seda, et laps ise ennast välja oleks veeretanud ja üle rõdu ääre kukkunud, ma ei usu. Ta oli korralikult kombinesooni riietatud ja magas. Ema kontrollis umbes kolm minutit enne juhtunu avastamist last, ja siis oli ta veel kärus. Tavaliselt magab poiss kolm tundi ühtejutti rahulikult. See ei ole lihtsalt võimalik. Keegi pidi ta sealt alla viskama,» kinnitas mees.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles