Saatkond tuleb külla nii filmi kui fotodega

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lipp
USA lipp Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Otepää gümnaasiumis saab 29. veebruaril vaadata dokumentaalfilmi «Kaugel kodust». Külas on filmi autor, Ameerika filmitegija Galen Knowles, kes kohtub õpilastega ning selgitab filmi tegemise tagamaid. Lisaks sellele avatakse samal päeval kohvik-restoranis l.u.m.i koostöös USA saatkonnaga fotonäitus Ameerika rahvusparkidest.

USA saatkonna meediaspetsialist Mairis Tuisu sõnul näidatakse filmi «Kaugel kodust» American Showcase programmi osana.

American Film Showcase programm on koostööprojekt Lõuna California Ülikooli filmikooli ja USA välisministeeriumi vahel, mille käigus filmitegijad ja filmi eksperdid reisivad 40 riiki, et filme näidata. Tegevus kestab aasta vältel alates 2015. aasta augustist kuni 2016. aasta augustini ning Valgamaal näidatakse selle käigus filmi lisaks Otepääle ka Valgas ja Tõrvas.

Otepää vallavanem Kalev Laul lisas, et koostöös USA saatkonnaga Tallinnas on kavas avada kohvik-restoranis l.u.m.i  29. veebruaril näitus Ameerika rahvusparkidest.

«USA saatkonna toel valminud näitus »National Parks« kajastab Ameerika looduse mitmekesisust säilitatuna rahvusparkides alates aastast 1872,» rääkis Kalev Laul. «Näituse temaatika sobitub Otepääle ideaalselt, kuna käimas on Otepää looduspargi kaitse-eeskirja uuendamine, mis peab tagama meie kauni looduse säilimise.»

Filmi «Kaugel kodust» autor Galen Knowles kasvas üles väikeses Uus-Inglismaa linnas. Oma esimesel kolledžiaastal Westminsteri kolledžis Salt Lake Citys tutvus ta Phili ja Broliniga ning nii saigi alguse dokumentaalfilmi projekt «Kaugel kodust».

Pagedes vägivaldsest perekonnast Ugandas ning olles vastakuti üksinduse ja meeleheitega peale emigreerumist Ameerika Ühendriikidesse, leidis Brolin oma koha üsna ebatavaliselt moel lumelauasõidus.

Koos kirgliku huviga hariduse vastu leidis Brolin eklektilise kogukonna, mis toetas tema arengut hetkedel, mil ta seda kõige enam vajas. Brolin püüdleb praegu esimeseks lumelauduriks, esindamaks Aafrika riiki olümpiamängudel, samal ajal meditsiinikarjääri suunas töötades.

«Kaugel kodust» on karakterilugu, mis räägib kogukonna toetuse olulisusest. Film on võitnud auhindu ColdSmoke’i ja Jackson Hole Planeti filmifestivalidel ja mitu festivali on valinud linatoeose oma ametlikku esitlusloendisse.

Copy
Tagasi üles