Ehmatav olukord Eesti piiril

, Riigikogu EKRE fraktsiooni liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Kaskpeit
Uno Kaskpeit Foto: Erakogu

Ränne üle Vahemere või Vahemere riikide kaudu Euroopa Liitu on kestnud rohkem kui 17 aastat ega ole midagi uut – aastatel 1998–2013 on Euroopa Liitu ebaseaduslikult toimetatud 623 118 välismaalast. Viimastel aastatel on Euroopa Liidus varjupaika palunud üldjoontes samapalju inimesi kui viimasel kümnendil kokku, ulatudes 2015. aastal üle miljoni inimese.

Euroopa Liit üritab saavutada kontrolli välispiiride üle, mistõttu on püstitatud rida ülesandeid Euroopa ühtse piiri- ja rannavalve moodustamiseks. Seni aga ei eeldata, et rändesurve väheneks oluliselt ja selles valguses oleme elanud kusagil oma maailmas, vähendades jõudsalt politsei- ja piirivalveametnike arvu.

Soome, kes on meist põhja pool, muretseb tõsiselt oma idapiiri valve pärast, kuid meie loodame Kaitseliidu kaasamise kaudu ja politseipatrullide vähendamisega mõne päevaga olukorra kontrolli alla saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles