Kohus mõistis endise sotsiaalnõuniku süüdi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Tutk kuulamas kohtuotsust Valga kohtumajas.
Anne Tutk kuulamas kohtuotsust Valga kohtumajas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu maakohus tunnistas Palupera vallavalitsuse endise sotsiaalnõuniku Anne Tutki süüdi kelmuses, omastamises ja arvutikelmuses ning mõistis talle nelja-aastase tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Kuna kriminaalasi lahenes kohtus lühimenetluses, vähendati kriminaalmenetluse seadustiku alusel karistust ühe kolmandiku võrra ja lõplikuks karistuseks jääb kaks aastat ja kaheksa kuud tingimisi vangistust kolmeaastase katseajaga.

Katseajal peab Tutk alluma ka kriminaalhoolduse kontrollnõuetele.

Kriminaalmenetluse raames esitatud tsiviilhagide katteks peab Tutk kannatanute kasuks hüvitama kokku 322 805 krooni. Lisaks peab ta menetluskuludena tasuma 6532 krooni.

Kohtumenetluse pooled peale prokuratuuri saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul alates homsest. Tutki kaitsja vandeadvokaat Aivar Kello ütles Valgamaalasele, et tõenäoliselt nad otsust siiski edasi ei kaeba. «Anne Tutk kahetses ja oli nõus karistust kandma,» kommenteeris ta.

Pikemalt loe homsest Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles