Arvamus: Maapoed tuleks võtta kaitse alla

Valdo Randpere
, Riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere
Valdo Randpere Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lähiajal peab valitsus jõudma kokkuleppele tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski plaanides karmistada alkoholipoliitikat. Lahtiseks on jäänud küsimus, miks sotsiaalministeeriumis valminud seaduseelnõu keelab alkoholimüügi ka tanklakauplustes. Tanklapood on hõredama asustusega maapiirkondades sageli kodupoe asendaja ning seepärast ei tohiks sealset kaubavalikut enneaegu piirama asuda.

Suuremas plaanis tekib minu liberaalsest vaatenurgast keelupoliitikaga oht, et kui tanklate kõrval asuvates kauplustes kehtestada nii-öelda tavapoodidest rangemad piirangud nagu alkoholimüügi keeld, väheneb ettevõtjatel huvi maapiirkondades tegutsemiseks. Kui vaba konkurentsiga turul hakata poepidajaid piirama, liiguvad nad sinna, kus piirangud ei kehti.

Kannatab tarbija, kes edaspidi saab bensiinijaamast osta ainult bensiini ning peab toidukaupu tooma maakonnakeskusest supermarketist. Ossinovski piirangukava puhul on aga ka teisi küsitavusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles