Tõrva volikogu Helme ettepanekuga ei nõustunud (1)

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva linnavolikogu istungil otsustati mitte nõustuda Helme vallavolikogu pöördumisega ning aktsepteerida ühinemiste juhtkomisjoni poolt langetatud otsust.
Tõrva linnavolikogu istungil otsustati mitte nõustuda Helme vallavolikogu pöördumisega ning aktsepteerida ühinemiste juhtkomisjoni poolt langetatud otsust. Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Helme volikogu pöördumine kaasühinevate omavalitsuste poole ettepanekuga liitvalla nimeküsimuse rahvahääletusega otsustada Tõrva volikogu toetust ei pälvinud.

Märtsi alguses saatis Helme volikogu kaasühinevate Tõrva, Põdrala ja Hummuli volikogudele pöördumise, kus seati kahtluse alla omavalitsuste ühinemiseks loodud juhtkomisjoni otsus, et uue liitvalla nimeks saab Lõuna-Mulgi vald. Helmekad leidsid, et komisjonil puudusid sellise otsuse vastuvõtmiseks volitused ning nime peaks valima rahvas. Omapoolseks nimekandidaadiks pakkusid nad välja Helme valla nime.

Teisipäeval, 15. märtsil toimunud Tõrva linnavolikogu istungil võeti Helme pöördumine arutusele. Istungipunkti sisse juhatanud Tõrva linnapea Maido Ruusmann leidis, et juhtkomisjonile, mis koosneb ühinevate omavalitsuste juhtidest ja volikogu esimeestest, ei ole oma tööks mingeid piiranguid seatud. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles