Helen Kuld – kuldsete kätega naine

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Kuld on juustepunumise vastu huvi ja kirge tundnud lapsest peale. Oma meistritöödega on ta tuntust kogunud juba väljaspool Eestitki. Valga Priimetsa koolis viib ta aga läbi huviringi, kus näitab praktikas ette, kuidas see töö käib.
Helen Kuld on juustepunumise vastu huvi ja kirge tundnud lapsest peale. Oma meistritöödega on ta tuntust kogunud juba väljaspool Eestitki. Valga Priimetsa koolis viib ta aga läbi huviringi, kus näitab praktikas ette, kuidas see töö käib. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Elupõlisel valgalasel Helen Kullal on soengu­tegemise ja patsipunumise vastu kirg olnud juba lapsepõlvest peale. Viimased paar aastat on ta aga oma hobile tõsisemalt pühendunud, eelmise aasta sügisest juhendab ta patsipunumise huviringi Valga Priimetsa koolis.

«Juba väikese tüdrukuna meeldis mulle juustega jännata, neid patsi punuda ja põnevaid juukseseadeid välja mõelda. Nukudele tegin pidevalt soenguid ja olen neil juuksed mahagi lõiganud,» rääkis ta naerdes. «Pärast 9. klassi lõpetamist oli mul soov juuksuriamet selgeks õppida, kuid majanduslikel põhjustel polnud see võimalik,» rääkis 40aastane soengumeister.

Nii õppiski ta hoopis Vana-Antsla tehnikumis kokaametit ning asus kokana tööle FIE Reet Kunderi juures ehk praeguses OÜ ReMa Köögis. «Olen seal tööl olnud juba 16 aastat ning kokaamet on nüüdseks vahetatud klienditeenindaja-asejuhataja töö vastu,» rääkis Kuld oma põhitööst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles