Endine tõrvalane korraldab New Yorgis eesti kultuuripäevi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine tõrvalane Kadri Napritson on aktiivse ja tegusa noore inimesena silma torganud ka varem heategevusürituste ja -aktsioonide korraldamisega. Nüüd on naisele aga langenud osaks suur ja oluline roll – ta on neljapäeval New Yorgis algavate eesti kultuuripäevade peakorraldaja.
Endine tõrvalane Kadri Napritson on aktiivse ja tegusa noore inimesena silma torganud ka varem heategevusürituste ja -aktsioonide korraldamisega. Nüüd on naisele aga langenud osaks suur ja oluline roll – ta on neljapäeval New Yorgis algavate eesti kultuuripäevade peakorraldaja. Foto: Erakogu

New Yorgis leiavad sel nädalal aset eesti kultuuripäevad, mille peakorraldaja on Tõrvas kasvanud ja koolis käinud Kadri Napritson-Acuna, kes nüüdseks juba üle viie aasta Ameerikas elanud.

«Algas kõik sellest, et näitleja Anne Veesaar oli Ameerikas ja aitasin tal New Yorgis korraldada monoetendust «Lydia». Saatsime Anne tagasi Eestisse ja paar nädalat hiljem sain ühelt kohalikult kõne, kelle sõnul olevat Anne lubanud, et Kadri korraldab eesti kultuuripäevad. Minule tuli see küll üllatusena, kuid hakkasin asja uurima. Üks asi viis teiseni ning nüüd olengi eesti kultuuripäevade peakorraldaja,» rääkis Napritson-Acuna.

Ettevõtlik naine alustas null­eelarvega. «Hakkasin ettevalmistustöid tegema täiesti üksi. Eesmärgiks võtsin kohe algusest peale kvaliteetse ja hea ürituse korraldamise. Kirjutasin toetusetaotluste kutuuriministeeriumile. Kui esimesele projektile vastati positiivselt, hakkas lõngakera hargnema. Sain innustust ja hakkasin otsima teisigi  võimalusi toetuste saamiseks – eesmärgiga veelgi rohkem Eesti artiste Ameerikasse tuua.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles