Tublid emad vajavad tunnustamist

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa aasta ema 2015 on Külli Kasak
Valgamaa aasta ema 2015 on Külli Kasak Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga maavalitsus andis teada, et 18. aprillini saab esitada kandidaate maakonna aasta ema tiitlile.

Konkursile sobiv kandidaat on Eesti Vabariigi kodanik. Tema elukohaks peab rahvastikuregistris olema märgitud Valgamaa. Aasta ema peab olema tunnustatud nii ametitöös kui perekonnas ja olema ühiskonnale hea eeskuju ka väljaspool oma pereringi.

Aunimetus antakse igal aastal ühele pereemale, kes pühendunud ja hea ema ühele või enam lapsele – võivad olla ka kasulapsed –, andes neile armastust, hoolt, eeskuju ja õpetust. Kandidaate võivad üles seada kõik, kes on märganud häid ja eeskujulikke maakonna emasid.

Oodatud on pildid ning lähedaste (laste, abikaasa, töökaaslaste) iseloomustused kandidaadi kohta.

Taotluses (vabas vormis) tuleb näidata:

1) esitatava isiku nimi, sünniaeg, elukoht, telefoni number, elukutse, töökoht, kodakondsus ja laste arv;

2) kandidaadiks esitamise põhjendus, kirjeldus nominendii töö ja igapäevategevuse kohta;

3) taotluse esitamise kuupäev, esitaja nimi (asutus, mittetulundusühing, seltsing, pere või kollektiiv) ja kontaktid.

Kirjalikud ettepanekud «Valgamaa aasta ema» konkursile tuleb saata Valga maavalitsuse e-posti aadressile või paberkandjal Valga maavalitsusse. Taotluse võib tuua ka isiklikult Valga maavalitsuse infolauda.

Tänuüritus toimub koostöös Valgamaa Rahvakunsti ja Käsitöö Keskseltsiga. Ühisel aktusel tunnustatakse maakonna aasta ema ja antakse üle pärandihoidja sõled.

Aastal 2012. aastal pälvis Valgamaa aasta ema tiitli Kaja Hindre Tõrvast, 2013. aastal sai tiitli Linda Oks Valgast, 2014. aastal pärjati tiitliga Maris Kärson Puka vallast ja 2015. aastal valiti aasta emaks Külli Kasak Tõrvast.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles