Tuleohutuse aruanne tuleb esitada sellel kuul

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekustutid
Tulekustutid Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Märtsi lõpuks tuleb kõikidel tuleohutuse enesekontrolli aruande esitamise kohustusega asutustel ja ettevõtetel päästeametile edastada 2015. kalendriaasta tuleohutusaruanne. Kõige lihtsam viis seda teha on interneti iseteeninduskeskkonnas https://tuleohutusaruanne.ee.

Enesekontrolli eesmärk on ise ja õigeaegselt avastada tuleohutusalased ohud hoones ning tuua välja tegevused nende kõrvaldamiseks või kontrolli all hoidmiseks

Päästeameti tuleohutusjärelevalve tuleohutuskontrolli teenuse eksperdi Tagne Tähe sõnul tuleb kiita neid, kes sel aastal on oma aruande juba korrektselt esitanud. «Oleme saanud positiivset tagasisidet iseteeninduskeskkonna kasutajatelt, et selle kasutamine on aruande edastamist lihtsustanud. Samal ajal on veel suure osal aruande kohuslastel see esitamata. Tuletame meelde, et tähtaeg on juba väga lähedal – järgmisel nädalal, 31. märtsil.»

«Aruande esitamisel kiirustades võib vigu sisse tulla. Meile on silma hakanud tänavu see, et paljud on märkinud aruandesse ka juba 2016. aasta tegevusi, kuigi täita tuleb ainult eelmise aasta kohta. Selleks, et lihtsustada enda aruandes vigade parandust, soovitame see täita iseteeninduskeskkonnas,» tuletas Tähe meelde.

Iseteeninduskeskkond võimaldab varasemalt seal täitnutel juba uusi andmeid sisestada mugavamalt, kuna suur osa infot, mis vajab edastamist ja on ajas muutumatu, on juba eelneval aastal lisatud.

Samuti on selline andmeedastus ja -töötlus kiirem, kuna võimalikud vead ja puudused tulevad juba täitmise faasis automaatselt välja. Süsteem kontrollib, et inimesed ei teeks lihtsaid näpuvigu, mis sageli sisse kipuvad tulema ja mille tõttu aruanne puudulikult täidetuna tuleb selle esitajale tagastada. Aruannet saab keskkonna kaudu edastada täitmiseks mitmele erinevale inimesele.

Enesekontrolli tuleohutusaruanne tuleb esitada ehitiste kohta, kus paiknevad lasteaiad, koolid, majutusasutused, ravi- ja hoolekandeasutused, kaubanduskeskused, suuremad põllumajandus- ja tööstushooned, kõrg- ja büroohooned (üle 300 kasutajaga hooned), maa-alused garaažid ja elutähtsat teenust pakkuvad asutused.

Aruannet ei tule koostada eluhoonete ja väiksemate ettevõtete/asutuste hoonete kohta, kus puudub reaalne tule- või plahvatusoht.

Tuleohutusaruannete koostamise ja esitamise nõue tuleneb tuleohutuse seadusest. 2012. aasta 1. jaanuaril kehtima hakanud nõudega tekkis tavapärasest kõrgema riskiohuga hoonete valdajatele kohustus tuleohutusaruandesse kirja panna ehitise tuleohutusalane olukord ning esitada aruanne päästeametile kord aastas. 2015. aasta kohta tuleb tuleohutusaruanne esitada hiljemalt 2016. aasta 31. märtsiks.

Copy
Tagasi üles