Kevadtalvel vajavad toalilled värskendust

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Florist Dena Kivilaane sõnutsi peaks enne taime uude potti asetamist vana mulla juurte ümbert ära raputama, juured korralikult lahti harutama ning vajadusel mädanenud osad eemaldama.
Florist Dena Kivilaane sõnutsi peaks enne taime uude potti asetamist vana mulla juurte ümbert ära raputama, juured korralikult lahti harutama ning vajadusel mädanenud osad eemaldama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kevadtalvel hakkavad toalilled pärast puhkeperioodi taas kasvama, seega on parim aeg neid ümber istutada veebruari lõpp ja märts.

«See, kui juured kipuvad potist välja pugema või mullapall on juurtest tihedalt läbi kasvanud, on märk, et pott on taimele kitsaks jäänud,» nendib Viljandi Teemu äri omanik, florist Dena Kivilaan.

Uut potti võivad aga vajada ka need taimed, mille kasv on muutunud aeglaseks. Samuti tuleb ümberistutamine ette võtta, kui muld kuivab kiiresti läbi või juurestik on kerkinud nii üles, et kastmisveele ei ole enam ruumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles