Eakad saavad paarkümmend eurot lisaraha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pesnionärid saavad aprillikuust pensioni keskmiselt 396 eurot, mis moodustab veidi üle kolmandiku keskmisest palgast. Kahekesi elades on eakatel lihtsam toime tulla, kuid üksikult elavad peavad kulutustel küll pidevalt silma peal hoidma.
Eesti pesnionärid saavad aprillikuust pensioni keskmiselt 396 eurot, mis moodustab veidi üle kolmandiku keskmisest palgast. Kahekesi elades on eakatel lihtsam toime tulla, kuid üksikult elavad peavad kulutustel küll pidevalt silma peal hoidma. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

44aastase staažiga inimese keskmine pension tõusis aprillist 375 eurolt 396ni – täpne kasv sõltub staažist. Eakate arvates on pensioni iga-aastane tõus küll rõõmustav, kuid rahuloluks veel põhjust pole.

Valga Linna Pensionäride Liidu esimees, 76aastane Kuldar Paavel on pensionärileiba maitsnud juba 16 aastat ning saab kuus pensioni 370 euro ringis. «Alati võiks raha rohkem saada, kuid hea ikka, kui natukese kaupagi tõstetakse. Paarkümmend eurot on siiski oluline summa. Saan ju aru, et riigikassas raha napib.»

Kuigi mees elab juba mõne aasta üksi, saavat ta selle piskuga hakkama. «Tulen välja. Lõunat söön kas koos oma sügisel 99aastaseks saava emaga või mõnes odavas söögikohas. Kindlasti on kergem, kui ollakse kahekesi, pole ju suurt vahet, kas keedad neli või kuus kartulit, kuid ka üksi tuleb hakkama saada. Kulud peavad muidugi kontrolli all olema.»

Copy

Märksõnad

Tagasi üles