Valgamaa inimesed näitasid oma heldust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Maxima
Valga Maxima Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Päästearmee ja Maxima ühisprojekt «Inglipuu» kogus tänavu jõulude ajal puudustkannatavatele lastele üle Eesti enam kui 700 kingitust.
 

«Kokku sai meie klientide abiga kingitusi 718 last ning kindlasti muutis see nende pühad rõõmsamaks,» ütles Maxima maine- ja kommunikatsioonijuht Ty Lehtmäe.

Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid kinnitas Valgamaalasele, et Valga oli üks neid paiku, kus kampaania eriti edukalt kulges. «Võiks öelda, et Valgas läks meil lausa ülihästi. Abi saamiseks esitati 12 last ja kuna kingitusi toodi ligi 35, sai nendest enamik lausa kolm kingitust.»

Valgaga samaväärselt hästi kulges kampaania Erilaiu sõnul ka Narvas, väga hästi läks Saaremaalgi. Seevastu Tallinna poekülastajad olnud kingituste tegemisel muude eestimaalastega võrreldes märksa loiumad. «Eks mõju avaldas, et seal on kauplusteketil kas või Valgaga võrreldes väiksemad poed, oma osa on ilmselt ka sellel, et Tallinnas on inimestel reeglina kiirem,» arvas avalike suhete juht.

Erilaid arvas sedagi, et väiksemates kohtades, näiteks Valgas, on kogukonnatunne tugevam. Paljud teavad isiklikult kedagi, kes abi vajab ja seegi ergutab aitama neid, kes puudust kannatavad.

Päästearmee kapten Daniel Henderson, kes juhtinud sama projekti mitmes riigis ja kahel aastal ka Eestis, märkis, et tänavu olid inimesed puudust kannatavate laste toetamisel mullusest aktiivsemad.

Kokku osales tänavu heategevuskampaanias 22 poodi. Neis kõigis oli üleval inglipuu: omalaadne jõulukuusk, millele riputatud paberinglitest igaühele oli kirjutatud ühe puudust kannatavast perest pärit lapse nimi ja andmed: vanus, pikkus, jalanumber. Vastavad andmed oli kogunud kohalik sotsiaalabiamet. Kaupluste külastajad võisid võtta kuuselt ingleid ja teha seal kirjas olevale lapsele omapoolse kingituse: kas pühendusega või ilma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles