Toidupank jagab kevadisi Euroopa Liidu toidupakke

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna toidupangas jagati neljapäeval lisaks Euroopa Liidu toidupakkidele ka toidupanga endi pakke, oli vabatahtlikel tükk tööd, et kõik oma osa kätte saaks.
Kuna toidupangas jagati neljapäeval lisaks Euroopa Liidu toidupakkidele ka toidupanga endi pakke, oli vabatahtlikel tükk tööd, et kõik oma osa kätte saaks. Foto: Taavi Niittee

Neljapäeval käis Valgas Lembitu tänaval asuvas toidupangas kibekiire töö, sest lisaks annetatud söögikraamile jagati kitsikuses inimestele välja Euroopa Liidu toiduabi.

Välisukseni ulatuvas järjekorras inimestele pakkide kättejagamisega tegeles Valga toidupanga vabatahtlikest koosnev meeskond. Kastid hea ja paremaga käisid muusika saatel käest kätte ning inimesed lahkusid: kes enda autoga, kes pöidlaküüdiga, kes raskete kilekottidega mööda tänavat kõndides, naeratus näol.

Ühe pereliikme kohta ligi 15 kilogrammi kaaluvad ELi toiduabikomplektid sisaldasid lisaks kuivainetele liha- ja kalakonserve, suhkrut, rapsiõli, rosinaid, šokolaadi ja purgisuppi. Mai keskpaigani kestvate jagamistega on Valgamaal õigus ELi toiduabile rohkem kui 1300 inimesel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles