Rakvere toob Valka moodsad mehed

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaalt pärit Imre Õunapuuga (vasakult) koos tulevad teiste seas publiku ette Tarmo Kesküll ja Margus Grosnõi.
Valgamaalt pärit Imre Õunapuuga (vasakult) koos tulevad teiste seas publiku ette Tarmo Kesküll ja Margus Grosnõi. Foto: Siim Vahur

Eelmise aasta lõpus esietendus Rakvere Teatris «Romaan» – laulude ja lugude õhtu, mis seob ajatu romantika ja tänapäevase moodsa ja stiilse mehe maailma. Kolmapäeval, 20. aprillil jõutakse lavastusega Valga kultuurikeskusesse. Valgast pärit Imre Õunapuuga koos tulevad publiku ette šikid mehed Margus Grosnõi, Tarmo Kesküll, Vootele Ruusmaa ja Toomas Suuman.

Meestele oluliste tekstide, ideede ja muusika ühendusest on sündinud laululine õhtu raamatutega. Lavastaja Erni Kase sõnul on «Romaanis» kolm olulist märksõna: armastus, kirjandus ja muusika, mille ühinemisel võib juhtuda kõike. Vaataja saab muusikalistest ja sõnalistest lugudest panna kokku oma armastusromaani – kelle jaoks jääb pinnale lüürilisem, kellele tempokam osa.

Lavastuse kese on Toomas Raudami romaan «Tüdruk, kes läks lõhki», kuhu ümber on põimitud tekste armastusest nii Eesti kui välismaa autoritelt. Ka muusikas on nii kõigile tuntud laulude kohandusi kui ka selle lavastuse tarbeks loodud muusikat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles