Valgamaa on Eestis võlgnike arvult teine

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valgamaalane

Inkassofirma Lindorff avaldas möödunud aasta kokkuvõtte võlgnike ja võlasummade jaotumisest Eestis. Valgamaa tüüpiline makseraskustes isik on 43aastane ja tal on võlas pisut vähem kui kaks 450eurost arvet.

Uuring, mis võrdles võlgnike arvu, paiknemist ja keskmist võlasummat maakondades, leidis, et tuhande inimese kohta on võlgnike Valgamaast rohkem vaid Lääne-Virumaal. 2014. aastal olime samade näitajatega viimased. Valgamaa keskmine võlasumma on Eesti keskmisest umbes 100 euro võrra väiksem, olles kokku 845eurot.

Uuringu valimi moodustasid igapäevatarbimisest tekkinud võlgade omanikud. «Peamised võlalõksu jäämise põhjused on endiselt töökaotus, palga vähendamine ja haigestumine. Paljud võlad tekivad ka isikute hooletusest, nagu näiteks aadressi või telefoninumbri uuendamisest,» rääkis Lindorffi uuringute projektijuht Inga Piiroja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles