Raudteeohutusega tegelemine tõi tunnustuse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna politseiprefektuuri preventsioonitalituse vanemkonstaabel Thea Tekkel
Lõuna politseiprefektuuri preventsioonitalituse vanemkonstaabel Thea Tekkel Foto: arhiiv

Täna, 26. aprillil algusega kl 14 tunnustab siseminister Hanno Pevkur tänusündmusel «Kuldne tõkkepuu» organisatsioone ja eraisikuid silmapaistva tegevuse eest raudteeohutuse valdkonnas.

Raudteeohutuse valdkonna kõrgeima tunnustuse – OLE (MTÜ Operation Lifesaver Estonia) teenetemärgi – annab siseminister üle viiele isikule. Nende seas on ka politsei- ja piirivalveameti Valga politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse noorsoopolitseinik, vanemkomissar Thea Tekkel. Varem on Tekkel saanud tänukirja silmapaistva tegevuse eest raudteeohutuse valdkonnas.

Lisaks talle saavad teenetemärgi AS EVR Cargo ohutusjuht Nikolai-Aleksander Luik, maanteameti Lõuna regiooni ehitusvaldkonna juht Janar Taal, häirekeskuse Põhja keskuse valvevahetuse juht Anne Kuuskmann ja Operation Lifesaver Estonia kujundaja Ain Saare.

Teenetemärk annetatakse isikule, kes on vähemalt viie aasta jooksul silmapaistval moel kaasa aidanud raudteeohutusalase tegevuse arengule Eestis, või isikule, kelle professionaalne tegevus aitas ära hoida raskete

tagajärgedega raudteejuhtumi ja/või intsidendi.

Mullu pälvis sama teenetemärgi politsei- ja piirivalveameti Valga politseijaoskonna noorsoopolitseinik Linda Oks. Varem on Oks pälvinud tiitli «Parim esitleja 2013».

«Parim esitleja 2016» on maanteeameti ennetustöö osakonna ekspert Diana Okas. Tiitliga tunnustatakse OLE vabatahtlikku esitlejat, kelle kohta haridusasutustelt on möödunud aastal laekunud enim positiivset tagasisidet.

Tänumeene «Kuldne tõkkepuu 2016» laureaat on Tallinna Tehnikaülikoooli professor Dago Antov. Kuldne tõkkepuu on OLE tänumeene, mis antakse igal aastal välja isikule või organisatsioonile, kelle põhitegevus ei ole seotud raudteega, kuid kelle panus möödunud aastal aitas enim kaasa raudteeohutusalase tegevuse arengule Eestis.

Täiendavalt tunnustatakse tänukirjadega umbes 50 era- ja juriidilist isikut. Tänusündmus viiakse läbi Tallinnas restoranis Kaval Antsu Talu.

Esindatud on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, politsei- ja piirivalveamet, päästeamet, OLE vabatahtlikud, maanteeamet, häirekeskus ning vastustundlikud raudtee-ettevõtjad, kes on läbi aastate andnud oma panuse raudteeohutuse tagamisse.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles