Müügiks läksid nii taimed, käsitöö kui suitsuangerjas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää aianduse ja mesinduse seltsi eestvõttel korraldatakse linnas laatasid juba hulk aastaid. Laupäevasel kevadlaadal oli sagimist terve päev: rahvas sai uudistada ja osta laadakaupa ning imetleda kohalike meistrite käsitööd.
Otepää aianduse ja mesinduse seltsi eestvõttel korraldatakse linnas laatasid juba hulk aastaid. Laupäevasel kevadlaadal oli sagimist terve päev: rahvas sai uudistada ja osta laadakaupa ning imetleda kohalike meistrite käsitööd. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Otepää aiandusmaja ja selle ümbrus olid laupäeval laadaliste päralt, keda oli rohkelt nii leti taga kui ees.

Otepää aianduse ja mesinduse seltsi tegemisi 15. aastat vedava Aili Kontsa sõnul korraldavad nad laada igal kevadel ja sügisel. Nagu ikka, oli seegi kord müügil palju aia- ja lilletaimi, ilupuid ja -põõsaid, õuna-, ploomi- ja kirsipuid. Rohkelt võis näha ka lilleampleid. Samuti sai end varustada käsitöö, aiatarvikute, vanavara, toidu- ja tööstuskaubaga.

Ostjaid ahvatlesid Võrumaa karaskid, Peipsi kala, kanepiseemneleib ja kanepiõli, maasikad, kurgid, mesi, mitmesugused juustusordid, suitsuliha ja -vorst ning palju muud kaupa. Uurisin, palju maksab suitsuangerja kilo – küsiti 32 eurot. Kalaleti äärde jagus aga nii uudistajaid kui ostjaid. Hästi läks müügiks ka hapendatud värske kurk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles