Hull Teadlane pani lapsed taimi kasvatama

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga põhikooli 2d klass
Valga põhikooli 2d klass Foto: Kairi Voode

Hull Teadlane kutsus kõiki Eesti koolide 1.–3. klassi õpilasi osalema teaduskonverentsil «Muld kui kuld». Kaks Valga põhikooli võistkonda tulid sealt tagasi preemiaga.

Osalemiseks pidid õpilased moodustama nelja- kuni kuueliikmelised rühmad ning kasvatama taimi, viima läbi vaatlusi ja lõpuks tegema uurimustöö, mis esitati ka Tartu Ülikooli Hullule Teadlasele. Igal rühmal tuli kuue nädala jooksul vaadelda seemnest kasvama pandud taimi kolmes erinevas kasvukeskkonnas.

Valga põhikooli 2.d klassist osales kaks võistkonda. Mõlema juhendaja oli klassijuhataja Kairi Voode. Kui info tema postkasti potsatas, oli 12 õpilast kohe nõus kaasa lööma. Selleks tehti kaks gruppi: «Salapärase taime uurijad» ja «Vikerkaar». Lisaks osalesid projektis ka sama kooli 2.a klassi õpilased Ille Sõrmuse juhendamise all. "Lisaks Valga Põhikoolile osalesid Hullu Teadlase II teaduskonverentsil "Muld kui kuld" Tõrva Gümnaasium 2.a klass ja Palupera Põhikool 3. klass," täpsustas Tartu ülikooli muuseumi haridusprogrammide kuraator Annika Pindis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles