Arvamus: Kas taastame Valga kreisi? (1)

Margus Lepik
, Valga maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Lepik
Margus Lepik Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haldusreformi temaatika on Valgamaal jõudmas kokkulepeteni. Erinevaid arvamusi, nii kiitvaid kui laitvaid, on avaldatud järjepidevalt. Kritiseeritakse vajadust üldse ja ka seda, et reformil, kus miinimumpiiriks saab 5000 elanikku, pole piisavalt ambitsioonikust. Lisan ühe ambitsioonika mõttearenduse Valgamaa, aga eelkõige Valga linna lähiümbruse võimalikust halduskorraldusest.

Kes Riigikogu tegemisi lähemalt jälgib ja on uurinud haldusreformiseaduse muudatusettepanekuid, leiab nende hulgast Igor Gräzini esitatu, mis valgamaalastele peaks suurt huvi pakkuma. Tunnistan, et selle ettepaneku panin Gräzinile pähe tema Valgamaa visiidi käigus, kus arutasime ajalugu ja võimalikke tulevikustsenaariume just sellest lähtuvalt.

Ettepaneku sisu on lühidalt see, et kui rahvas seda tahab, võib moodustada ka selliseid omavalitsusi, mis on korraga kahes riigis. Mõtlen selle all omaaegse Valga kreisi taastamise võimalust.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles