Traagilised juhtumid jätsid neli looma koduta

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peremehe traagiline surm jättis teiste seas kodutuks kassi, kes sai eelmisel nädalal nime Ziara. 21. aprillist elab ta Valga loomade varjupaigas.
Peremehe traagiline surm jättis teiste seas kodutuks kassi, kes sai eelmisel nädalal nime Ziara. 21. aprillist elab ta Valga loomade varjupaigas. Foto: Valga kodutute loomade varjupaik

Valga varjupaik sattus mõne päeva jooksul kaks korda olukorda, kus tuli tegeleda traagilistel asjaoludel meie seast lahkunud inimeste lemmikutega. Nüüdseks on kaks koera kodu leidnud, kassidega on asi keerulisem.

Aprilli algul jäi peremeheta koer, kelle peremees, valgalane Viktor kadus pärast seda, kui oli Karula vallas Pikkjärvele kalastama läinud. Juba mitu nädalat enne seda, kui politseinik 5. mail mehe surnukeha sama järve äärest leidis, oli tema koer Valga loomade varjupaiga vahendusel uue kodu leidnud.

Pea samal ajal tapeti Valgas E. Enno tänaval Nikolai, kelle eluküünla kustutaja siiani tabamata. Temast jäid maha umbes kümneaastane koer ja kaks kassi, neist üks viimaseid päevi tiine.

Copy
Tagasi üles