Legendidest kubisev Turaida

, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gūtmaņala koobas toob igal aastal sinna uudistama arvukalt turiste. Imestama paneb, kuidas kümne meetri kõrgustele liivakoopa seintele on suudetud kirjutisi ja kujutisi jäädvustada.
Gūtmaņala koobas toob igal aastal sinna uudistama arvukalt turiste. Imestama paneb, kuidas kümne meetri kõrgustele liivakoopa seintele on suudetud kirjutisi ja kujutisi jäädvustada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sigulda piiridesse jääb ka ajalooline keskus, Turaida muuseum-kaitseala. See paik on rikas arheoloogia-, arhitektuuri-, ajaloo- ja kunstimälestiste poolest, mis jutustavad 11. sajandist tuhande aasta vältel toimunud sündmustest.

47 hektari suurusel territooriumil asub Turaida loss, Turaida Roosi mälestumärk, kirik Kirikumäel ja Folkloori mäega Rahvalaulu park.

Enne kui saime lossi juurde minna, tuli leida autole parkimiskoht. Lätlased on selle lahendanud väga kavalasti. Nimelt on lossi lähistel asuva maantee äärde paigaldatud peatumist-parkimist keelavad märgid ning oma auto saad parkida selleks ette nähtud parklasse. Niipea kui oled autost väljunud, seisab kohe su kõrval piletimüüja, kes kasseerib sisse parkimistasu – poolteist eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles