Liivimaa Šveits näitab Läti tõelist ilu

, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuna lähenemas on suur suvi, lastel algamas koolivaheaeg ning tööinimestel suvepuhkus, on õige aeg mõelda, mida suvega ette võtta. Meie fotograafiga võtsime nädal tagasi ette ühepäevareisi naabrite juurde Lätimaale, sihiga Siguldasse ja Valmierasse. Esimene peatus oli Sigulda – Liivimaa Šveits.

Startisime autoga Valgast Riia suunas hommikul kella kümne paiku. Valga-Valka piir sai ületatud märkamatult. Ega autoaknast vaadates saagi aru, et juba viie minuti pärast olime Lätimaale jõudnud – nii loodusvaated, linnapilt kui hajali paiknevad talud on sarnased Eestimaa vaadetele. Ainus, mis andis märku, et oleme välismaal, olid võõrkeelsed, lausa keelt sõlme keeravate nimedega kohtade ja tänavate sildid.

Mis veel tunda andis, et me pole enam Eestimaal, oli Riia poole viiva sõidutee hull seis. Konarlikud, auke täis ja piki teed kulgevate sügavate rööbastega – nii võib kirjeldada Valgast Siguldasse viivat autoteed. Ainult üks lühike lõik Valmiera lähistel oli heas seisus. Aga see selleks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles