Mobiilside repiitereid ei tohi paigaldada ilma sideettevõtte nõusolekuta

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Jaanus Lensment / Postimees / Scanpix

Mobiilsidevõrkude kvaliteet ei ole igal pool ühtlane ja levi parandamise ühe võimalusena kasutatakse mobiilside repiitereid. Oluline on siinjuures teada, et leviprobleemide korral tuleb alati pöörduda teenust pakkuva sideettevõtte poole. Ka repiiteri paigaldamine ja kasutamine on lubatud üksnes sideettevõtte nõusolekul ja tema juhiste kohaselt.

Omavoliliselt ja sideettevõtte teadmata paigaldatud repiiter võib sageli olla hoopis häireallikas nii selle kasutajale kui teistele ümbruskonnas asuvatele mobiilside tarbijatele. Raadiohäirete tekitamine on keelatud. Sagedusluba annab operaatorile ainuõiguse talle eraldatud sagedusalas paigaldada tugijaamu ja repiitereid vastavalt enda tehtud planeeringule.

Repiiteri müümine ja ostmine on lubatud, kui see vastab raadioseadmete direktiivi nõuetele. Müüja peab andma ostjale infot kasutustingimuste ja piirangute kohta, muuhulgas selle kohta, et kasutamiseks on vajalik sideettevõtte nõusolek.

Küsimuste korral saab lisainfot mobiilside teenuseid pakkuvalt sideettevõttelt või tehnilise järelevalve ametilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles