Muret teeb nii ühistranspordi, koolide kui sotsiaalteenuste tulevik

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taheva valla rahvaga olid kohtuma tulnud Valga linnapea Kalev Härk (paremalt), ühinemise koordinaator Katre Kikkas ja Valga linnavolikogu esimees Ivar Unt
Taheva valla rahvaga olid kohtuma tulnud Valga linnapea Kalev Härk (paremalt), ühinemise koordinaator Katre Kikkas ja Valga linnavolikogu esimees Ivar Unt Foto: Liisi Ploom/Valgamaalane

Esmaspäeva õhtul said Hargla maakultuurimajas alguse Valga piirkonna ühinemisteemalised koosolekud. Neist esimesel said Taheva piirkonna inimesed ühises juturingis Valga linnapea Kalev Härgi, ühinemise koordinaatori Katre Kikkase ja Valga linnavolikogu esimehe Ivar Undiga arutleda oma ootuste, lootuste ja murede üle.

Kokku kogunes Hargla maakultuurimajja 16 huvilist. Taas jäid rahva seas kõlama taas küsimused, mis puudutavad igapäevaelu: kuidas tagada piisav ühistranspordivõrgustik, mis saab koolidest, kuidas saavad inimesed kätte vajalikud sotsiaalabiteenused.

Sarnaselt Sangastes mõni nädal tagasi toimunud rahvakoosolekuga oli päevakorras ka valimisteemaline küsimus: kuidas teha nii, et linn, mis on 20 korda suurem, kui näiteks Taheva, ei hakkaks maapiirkondade üle domineerima.

Copy
Tagasi üles