Nobenäpud teevad tutvust alpakadega

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Eesti suurim alpakakasvatus asub Pärnumaal Ares, võib nende toredate ja fotogeeniliste loomadega tutvust teha ka Ponimaal.
Kuigi Eesti suurim alpakakasvatus asub Pärnumaal Ares, võib nende toredate ja fotogeeniliste loomadega tutvust teha ka Ponimaal. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pühapäeval läheb hulk maakonna käsitööhuvilisi Ponimaale, et koos vardaid liigutada ning teha tutvust eksootiliste loomadega.

Ettevõtmise päev pole valitud kaugeltki juhuslikult – pühapäev on ühtlasi rahvusvaheline õueskudumise päev. Otepää kandi käsitöönaised MTÜst Karukäpp tähistavad seda juhatuse liikme Mari Mõttuse sõnul juba kuuendat või seitsmendat korda. «Sel aastal aga korraldame selle esimest korda Palupera vallas Ponimaal. Seal on väga mitmesugused loomad, sealhulgas villa andvad alpakad. Teemegi nende villa, selle omaduste ja kasutamisvõimalustega tutvust.»

Ponimaa perenaine Tiiu Toots ütles, et tema majapidamises elab praegu 11 alpakat. «Nende hulk on pisitasa meil suurenenud: algul oli neid kaks, siis neli – nüüd olemegi jõudnud nii kaugele, et neid on 11.»

Copy

Märksõnad

Tagasi üles