Näituse avamine tekitas eriarvamusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omapärane nii formaadilt kui sisult on näitusel Kaido Rätsepa töö «Hea sõnumi vennaskond rändas Lõuna-Eestisse», mille ees inimesed peatusid ja omavahel arutlesid.
Omapärane nii formaadilt kui sisult on näitusel Kaido Rätsepa töö «Hea sõnumi vennaskond rändas Lõuna-Eestisse», mille ees inimesed peatusid ja omavahel arutlesid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaksiklinna festivali seekordne avatseremoonia tekitas osalejates positiivsete emotsioonide kõrval omajagu hämmastust.

Suursündmuse avamine oli hoopis teistsugune kui varasematel aastatel. Tseremoonia viidi läbi kultuurimaja ees õues. Kuna neljapäeval oli üpris tuuline ja jahe ilm, sekka tuli ka vihmasutsakaid, oli mõnigi üritusele kutsutu üpris häiritud ja taolisest lahendusest üllatunud. Nagu ka sellest, et nimeliselt ei kutsutud rahva ette ühtegi loomeinimest, ei jagatud tänukirju ega meeneid, nagu varem näituste avamisel tehtud.

Rahvast lõbustanud ja näituse avatuks kuulutanud klounid Piip ja Tuut üritasid olla hästi rahvusvahelised, suheldes rahvaga eesti, vene ja inglise keeles. Loomeinimesi tervitasid Valka kihelkonnaduuma esimees Vents Armands Krauklis ja Valga aselinnapea Lauri Drubinš.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles