Kolmest koolist kaob gümnaasiumiaste

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Valgas alustab kõigi eelduste kohaselt tööd riigigümnaasium.
Ka Valgas alustab kõigi eelduste kohaselt tööd riigigümnaasium. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haridus- ja teadusministeeriumi andmeil toimub uuel õppeaastal Eesti koolivõrgus mitmeid muutusi, muu hulgas kaob kolmest koolist gümnaasiumiaste.

Septembris algaval uuel õppeaastal alustab tööd kolm riigigümnaasiumi Hiiumaal, Põlvas ja Valgas, ütles haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja Marit Valge. «Seoses sellega luuakse põhikoolina Põlva kool Põlva ühisgümnaasiumi ja Põlva põhikooli baasil ning Kärdla ühisgümnaasiumist saab põhikool,» selgitas Valge.

Muuga põhikool Lääne-Virumaal liidetakse Valte sõnul Laekvere põhikooliga ning Tallinna Sikupilli keskkool Kadrioru Saksa gümnaasiumiga.

Lasteaiad liidetakse Laekvere, Kolkja, Varbla, Sadala, C. R. Jakobsoni nimelisele Torma ja Pärnjõe põhikoolidele, need jätkavad tegutsemist lasteaed-põhikoolidena.

Pärnu-Jaagupi, Rakke ja Mustvee gümnaasiumitest kaob gümnaasiumiaste, koolid jätkavad tegutsemist põhikoolina. Mammaste Lasteaed ja Kool aga jätkab lasteaiana.

7.–9. klasse ei avata enam Vajangu põhikoolis ning Kihelkonna koolis, Libatse lasteaed-algkoolis aga lõpetatakse õppetöö 5. ja 6. klassis.

Uute koolide avamiseks on esitanud taotlused Järveküla kool põhikoolina tegutsemiseks, erakoolidena Emili kool ja Loovalt Tulevikku kool Tallinnas.

Samuti on esitatud taotlused Kernu põhikooli ja Haiba lasteaia Riisikas liitmiseks, Kohila mõisakooli loomiseks Püha Miikaeli Kohila tegutsemiskoha baasil, Viljandi Vaba Waldorfkooli gümnaasiumiosa avamiseks ning seni erakoolina tegutsenud Keila kooli muutmiseks munitsipaalkooliks.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles