Salasigarette leiti majoneesipurkidestki

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maksu- ja tolliamet

Detsembris viisid maksu- ja tolliameti tollikontrolli üksused Eesti piiridel läbi 1571 kontrolli, millest 399 saab lugeda tulemuslikuks.
 

Kontrolliti 62 kütusekäitlejat, sealhulgas tanklaid. Dokumentidega seotud rikkumisi ja nõuetele mittevastavat kütust avastati 12 juhul.

Erinevaid tubaka- ja alkoholikäitlejaid kontrolliti kokku 54 korral, rikkumisi leiti 12 juhul.

Kuu jooksul peeti kinni 402 566 salasigaretti ja 35 344 liitrit nõuetele mittevastavat kütust.

Keeldude ja piirangutega seotud juhtumeid oli 236. Intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa avastati detsembris kokku 3290 ühikut. Narkootilisi aineid peeti kinni 13 399,3 grammi.

Olulisematest juhtumitest kaks olid seotud ka Valga linna ja selle elanikega.

2. detsembri hilisõhtul proovis Valgast pärit naisterahvas tuua Luhamaa kaudu Venemaalt üle piiri 600 sigaretti. Selleks proovis ta, kuidas suitsupakid suurtesse majoneesipurkidesse ära mahuvad. BMW salongis olnud kilekotist Venemaa maksumärke kandev saadetis leitigi.

9. detsembril tegid aga tolli- ja politseitöötajad ühisreidi Valga turule. Ühest müügikohast said nad kätte paar pudelit maksumärgita Viru Valget ja kõrvalolevast kotist nii nagu ka sama mehe sõiduautost Toyota Vene maksumärkidega sigarette. Elukohas näitas mees ette veel suure koguse Venemaalt pärit suitsupakke, nii et kokku konfiskeeriti 6740 sigaretti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles