Eri rahvustest noored sõlmisid Otepääl sõprussidemeid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veski Spordi- ja Puhkekeskuses enne matka.
Veski Spordi- ja Puhkekeskuses enne matka. Foto: Erakogu

Juuni alguses oli Otepää Veski spordi- ja puhkekeskuses kärarikas. Kauni järve kaldale olid laagrisse kogunenud kolme gümnaasiumi noored vanuses 16–18 aastat, et koos veeta viis sisukat suvepäeva, andis teada projekti «Ole sõbraks Otepääl» juht Margit Karina-Tarassova.

Kohal olid Sillamäe gümnaasiumi, Viljandi gümnaasiumi ja Loksa gümnaasiumi noored – kokku 51 inimest.

«Töökeel noortelaagris oli eesti keel, aga tore oli koos õppida ka inglise keelt,» kinnitas Karina-Tarassova.

Õpilastega tegelesid oma ala spetsialistid. Inglise keelt õpetas Põhja-Ameerikas õppimisvõimaluste üliõpilasnõustaja Katrin Kõiv. Tantsutunnid viis läbi Viljandi gümnaasiumi tantsuõpetaja Ave Alvre, muusika ja vene kultuuriloo pedagoog oli Viktor Tarassov Narvast ja eesti kultuuriloo lektor oli Monika Mändmaa Viljandist. Laagri juhataja vastutusrikast ülesannet täitis Lada Fomicheva Sillamäe gümnaasiumist.

Õhtuti toimusid lõbusad õhtuprogrammid, mille korraldasid noored ise. Kõik päevad olid haruldaselt soojad: 26 – 28 kraadi. Noortel oli piiramatu võimalus järves ujuda.

Eriti meeldejääv oli Karina-Tarassova sõnul teine aagripäev – matkapäev. «Jalgsi läbiti 12 kilomeetrit Veski spordi- ja Puhkekeskusest spordimuuseumi kaudu Pühajärvele.»

Kolmanda päeva õhtul toimus tema sõnul kontsert, kus külalisesineja oli rahvamuusik Ants Taul Riidajast. «Paljud noored nägid esmakordselt torupilli ja said seda ka oma käega katsuda. Vaheldumisi torupilli- ja lõõtsalugudele laulsid noored ise tuntud rahvuslikke laule, mis koos muusikatundides selgeks õpitud. Üllatuskülalisne oli Sillamäe gümnaasiumi direktor Arno Kaseniit, kes oli aega leidnud noori tervitama tulla.»

Kontserdi lõpus musitseerisid Viktor Tarassov ja Ants Taul koos improviseerides.

Karina-Tarassova kinnitas, et Laagris olnud noored leidsid endale sõpru teistest koolidest. «On loodud kestvad sõprussidemed ja plaan jätkata ühistegevusi  juba järgmisel õppeaastal.»

Projekti toetas haridus- ja teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles