Pea paarkümmend Valgamaa väiketootjat saab toetust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRIA büroo
PRIA büroo Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal määras põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) 339 mikro- ja väikeettevõttele põllumajandusettevõtete arendamiseks 4,99 miljonit eurot toetust, mille abil soovivad toetuse saajad teha 7,07 miljoni euro ulatuses investeeringuid. Kokku laekus 570 taotlust 8,2 miljoni euro saamiseks.

Valgamaalt laekus 30 taotlust kokku 427 500 euro saamiseks.

Maaeluministeerium oli taotlusvooru eelarveks kinnitanud 5 miljonit eurot ning toetuste määramine toimus hindepunktide põhjal moodustatud paremusjärjestuse alusel. Eelarve ammendumise tõttu jäi seekord toetuseta 191 taotlust, 21 juhul ei saanud taotlus lävendipiirks kehtestatud minimaalset 14 hindepunkti. Paarikümnel ettevõttel ei vastanud nõuetele ettevõtte varasem müügitulu.

Valgamaalt esitatud toetustaotluste rahuldatud abikõlbulik summa oli 411 725 eurot. Toetust määrati 18 taotlejale kokku 263 500 eurot.

Toetus on mõeldud FIEdele ja äriühingutele, kelle omatoodetud põllumajandustoodete või nende töötlemisel saadud toodete müügitulu oli eelnenud majandusaastal vahemikus 4000 – 14 000 eurot, taotlemisele eelnenud teisel majandusaastal vähemalt 200 eurot ning moodustas mõlemal majandusaastal üle 50% tema kogu müügitulust.

Toetusi taotleti peamiselt põllumajandusseadmete ostmiseks ja ehitiste rekonstrueerimiseks. Ühel ettevõtjal on käimasoleval rahastusperioodil võimalik saada sellest meetmest kuni 15 000 eurot toetust ning enamik taotlusi esitatigi maksimaalse summa saamiseks.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles