Mõis on saanud uue hingamise

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõisapreili Maritta Pillaroo on endale eesmärgiks võtnud korraldada lastele teemalaagreid ning pakkuda külarahvale tegevusi vaba aja sisustamiseks. Sel suvel saab teoks kuus lastelaagrit. Mõis on laste vastuvõtuks valmis.
Mõisapreili Maritta Pillaroo on endale eesmärgiks võtnud korraldada lastele teemalaagreid ning pakkuda külarahvale tegevusi vaba aja sisustamiseks. Sel suvel saab teoks kuus lastelaagrit. Mõis on laste vastuvõtuks valmis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hulk aega müügil olnud ja Karula vallale kuulunud Kaagjärve mõis sai umbes aasta tagasi endale uue omaniku, kes on mõisahoonele taas elu sisse puhunud.

Mõisapreiliks sai Soome investorite toel endine valgalane Maritta Pillaroo, kes juba teist suve mõisahoones laste suvelaagreid korraldab. Lossi noor perenaine on kasvanud ja koolis käinud Valgas, lõpetanud Tallinna majanduskoolis panganduse eriala ning praegu on tal pooleli magistriõpingud Tallinna Ülikoolis.

«Olen vahepeal elanud Tartus ja Tallinnas ning lapsehoolduspuhkuse lõppedes mõtlesin, mida edasi teha. Samal ajal oli müügis Kaagjärve mõis ja kuna olin sealkandis alustanud Tramburai ja Bamba noortelaagrite korraldamisega, leidsin, et endine koolimaja oleks igati sobilik koht laagrite läbiviimiseks. Läbirääkimised investoritega olid edukad ning eelmise aasta aprillis saigi ostutehing vormistatud. Oma rahakotiga ei oleks ma suutnud mõisahoonet osta,» rääkis Pillaroo.

Copy
Tagasi üles