Valla vara kinkimine tekitas kohalikes kahtlusi

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1895. aastal valminud kunagise Helme mõisa sepikoda kuulub 1999. aastast arhitektuurimälestiste hulka. Teisel pool maanteed asuvad populaarsed Helme ordulinnuse varemed ja ohvriallikas.
1895. aastal valminud kunagise Helme mõisa sepikoda kuulub 1999. aastast arhitektuurimälestiste hulka. Teisel pool maanteed asuvad populaarsed Helme ordulinnuse varemed ja ohvriallikas. Foto: Taavi Niittee / Valgamaalane

Vallavolikogu otsus ajalooline sepikoda vallavalitsuse liikmete asutatud MTÜ-le kinkida tekitas küsimusi nii volikogus kui hoonet aastate eest ihaldanud ettevõtjate hulgas.

Kunagine Helme mõisa sepikoda, mis asub aleviku südant läbiva maantee ääres, on taasiseseisvumisest peale näinud mitut omanikku. Algselt kutsekeskkoolile kuulunud hoone läks õppetöö lõppemise järel Helmes kaitseministeeriumile, seejärel Riigi Kinnisvarale. 2010. aastal ostis selle enampakkumisel kohalik ettevõtja.

Erakätes ei saanud aga soodsa asukohaga maja kaua olla, kuna Helme vald otsustas vahetult pärast oksjonit kasutada niinimetatud eelisostuõigust ning hoone enampakkumise lõpphinnaga – 175 555 krooni – enda omandisse soetada. Väidetavalt oli selle põhjus tollane ambitsioonikas plaan sepikoda valla turismi arenguks kasutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles