Liitlaste sõjalennukid harjutavad Eesti õhuruumis

Sirli Homuha
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramstein Alloy 1 õhuturbeharjutus. Pildil Hispaania Eurofighter hävitaja.
Ramstein Alloy 1 õhuturbeharjutus. Pildil Hispaania Eurofighter hävitaja. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Algava nädala tööpäevadel teevad Eesti kohal madallende USA ründelennukid A-10, samuti harjutatakse Kesk-Eesti kohal tankurlennukiga KC-135 ründelennukite õhus tankimist.

Tööpäevadel võivad Eesti õhuruumis teha madallende ka Ämaris Balti õhuturbe missiooni käigus baseeruvad Briti kuningliku õhuväe hävitajad Eurofighter Typhoon.

Ründelennukid A-10 ja tankurlennuk KC-135 saabusid Eestisse juuli lõpus, et osaleda Eesti õhuruumis peetaval Eesti ja USA õhuväe ühisharjutusel, mis kestab 8. augustini.

Madallennud toimuvad Liivi lahe, Pärnumaa lõunaosa, Viljandimaa, Kesk- ning Ida-Eesti õhuruumis ning mitte madalamal kui 152 meetrit (500 jalga). Eelistatavalt lennatakse ka asustatud punktidest eemal.

NATO liikmesriigid eraldavad õhuväe õppuste ja harjutuste, sealhulgas madallendude läbiviimiseks kindlad osad oma õhuruumist. Ka Balti riikide valitsused on eraldanud oma õhuruumis piirkonnad madallendude sooritamiseks. Madallende sooritatakse kokkuleppel Lennuliiklusteeninduse AS-i ja lennuametiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles