Valga Muuseum lisab MilFestile rahvakultuuri hõngu

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvariiete tuulutamise päev Valgas
Rahvariiete tuulutamise päev Valgas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel laupäeval toimub Valga rahvusvahelise militaarajaloo festivali käigus üritus «Rahvarõiva tuulutamise ja käsitöömeistrite päev».

Valga Muuseumi taga asuvasse Säde parki kogunevad käsitöömeistrid ja rahvarõivaste kandjad, et rõhutada rahvariiete kandmise, pärandoskuste ning kogu pärandkultuuri tähtsust.

Rahvarõiva tuulutamise ja käsitöömeistrite päev annab suurepärase võimaluse kõigile pärandkultuurist huvitatud inimestele panna selga rahvarõivad ja tulla nautima head tantsu, laulu, muusikat ning rahvarõivaste esitlusi. Rahvarõivaste kohta saab asjatundlikku infot nõuandekojast ja head nõu riiete parandamiseks rahvarõiva kiirabist. Toimub meistrite laat, eheda käsitöö ja talukauba müük, õpitoad nii suurtele kui väikestele, ponisõit ja mitmesugused põnevad tegevused lastele.

Meelelahutusliku programmi krooniks on lõõtsameister Margus Põldsepp ja tema õpilastest koosnev ning juba palju tuntust kogunud lõõtsaansambel Lõõtsavägilased. Samuti esinevad Sangaste kihelkonna regilauluansambel Koidu Tähed, Sillamäe Ukraina kaasmaalaskonna Vodograi rahvamuusika ja -laulu ansambel Zivograj ja Läti folkmuusika ansambel Delve ning paljud teised kollektiivid. Näha saab ka loeng-etendust «Eesti rahvarõivais».

Üritust korraldab Valga muuseum koostöös Valgamaa Rahvakunsti ja Käsitöö Keskseltsiga. Toetavad Eesti Kultuurkapital, Rahvakultuuri Keskus, Valga linnavalitsus ja Valgamaa Omavalitsuste Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles