Postiasutustesse pääseb peatselt ainult argipäeviti

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senikaua kui sobiv, parema juurdepääsuga asukoht nimekappidele on leitud, peab nimekapi rentija kas leppima laupäevaste uudistega esmaspäeval, paigaldama ajutise postkasti või leidma mingi muu kolmanda-neljanda lahenduse.
Senikaua kui sobiv, parema juurdepääsuga asukoht nimekappidele on leitud, peab nimekapi rentija kas leppima laupäevaste uudistega esmaspäeval, paigaldama ajutise postkasti või leidma mingi muu kolmanda-neljanda lahenduse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Septembrist hakkavad Valgamaa postkontorid olema lahti vaid tööpäevadel. Mõnele inimesele tekitab asjaolu, et laupäeviti nende uksed suletuks jäävad, ebameeldivusi.

Toimetusse helistanud meest, kes oma nime lehes avaldada siiski ei soovinud, pahandab muudatus just seetõttu, et on seni olnud Valga postkontori igalaupäevane külastaja.

Nimelt rendib mees postiasutuses juba aastakümneid nimekappi, kuhu käivad nii kirjad kui tellitud ajalehed. Kas tõesti jäävad tal tulevikus laupäeviti saamata Postimees, Õhtuleht kui Valgamaalane?

Kes veel ei tea, siis nimekapiteenus on tasuline teenus juhuks, kui inimene ei taha või ei ole mingil põhjusel võimalik posti oma aadressile saada. Postkontorisse oma isikliku nimekapi valdamine ei ole aga sugugi odav teenus. Omniva kasseerib rendina ühe kuu eest 8.40, aastamaks on 92,40 ning klient saab selle eest võtme ja õiguse oma nimel olevat kappi tühjendada postkontori lahtioleku ajal.

Uudised lähevad vanaks

Mis on aga selle mõte, kui laupäevased uudised saad kätte alles esmaspäeva hommikul? Miks peab sellist hinda maksma kasti eest, mis justkui teeb postifirma elu mugavamaks, kliendi elu seevastu keerulisemaks? Kas postifirma nimekasti omanikele seoses eesootava muudatusega ka lahenduse välja pakub?

Nende küsimustega pöördusime Omniva poole. Ettevõtte kommunikatsioonispetsialist Mattias Kaiv kinnitas, et tõepoolest on nii Valga kui ka Tõrva ja Otepää postkontorid on septembrist avatud senise kuue asemel vaid viiel päeval nädalas.

Kaiv lisas, et nimekappe kasutab Valgas 12 ja Tõrvas 15 klienti, kõik kliendid on saanud oma nimekappi ka sellekohase teavituse. Otepää postkontoris nimekapi teenust klientidele ei pakuta.

"Palun ettevõtte nimel siiralt vabandust, et klient on muudatuse tagajärjel sattunud täbarasse olukorda. Mõistame, et antud juhtumi puhul, kus klient saab ka oma laupäevased lehed nimekappi, on tegemist kliendi jaoks ebasobiva lahendusega," vahendab Kaiv.

Lahenduse otsimine käib

Tema kinnitusel tegutseb postiettevõtte selle nimel, et lähitulevikus saaks nimekapid paigutada teise asukohta nii, et klientidel oleks juurdepääs ka laupäeval. "Praegune alternatiiv kliendile on tellida saadetised siiski isiklikku postkasti oma elukohas."

Kaiv lisas, et kui sobiv asukoht on leitud, teavitatakse sellest kindlasti ka kliente, kuid orienteeruvat aega, millal lahenduseni loodetakse jõuda, pressiesindaja välja ei pakkunud. Senikaua peab aga nimekapi rentija leppima laupäevaste uudistega esmaspäeval, paigaldama ajutise postkasti või leidma mingi muu lahenduse.

Postkontorite laupäevase sulgemise otsuse tingisid Kaivi sõnul mitmed tegurid, sealhulgas külastatavus ja tehingute arv konkreetses postkontoris. «Konkreetseid numbreid ei saa me meediale kahjuks avaldada. Küll aga tegeleme sellega, et aina rohkemates piirkondades oleks inimestel võimalik postkontori asemel kasutada ka 24 tundi avatud pakiautomaate. Tõrvas ja Valgas on see võimalus juba olemas.»

Nimekasti teenust pakub Eestis 41 postkontorit, Valgamaal peale Valga ka Tõrva postkontor. Lahtiolekuaja muudatus on lisaks Valgale ootamas ees ka Tõrva ja Otepää postkontorite kliente.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles