Kagu-Eestis alustab täna tööd kaks uut riigikooli

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Valges majas alustab 1. septembrist 2016 tööd riigigümnaasium. Hoone avamine leidis aset päev varem.
Valga Valges majas alustab 1. septembrist 2016 tööd riigigümnaasium. Hoone avamine leidis aset päev varem. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 1. septembril alustab Eestis õppetööd kolm uut riigigümnaasiumi. Nendest kaks asub Kagu-Eestis: Valgas ja Põlvas. Kolmas riigigümnaasium alustab tööd Hiiumaal.

Kell 10 oli avaaktus Valga gümnaasiumi, sellel osales ka haridus- ja teadusministeeriumi koolivõrgu juht Kalle Küttis.

Samal ajal algas Põlva gümnaasiumi avamise puhul rongkäik uue koolihoone juurest Piiri 1 asendushoonesse Lina 21. Kell 11 algas seal aktus, kus osales ka haridus- ja teadusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantsler Mart Laidmets.

Valga gümnaasiumis on algaval õppeaastal 152 õpilast. Koolis õpivad ka vene emakeelega noored. Gümnaasiumi õppesuunad on humanitaar-, reaal-, majandus- ning siseturvalisuse ja riigikaitse suund.

Põlva gümnaasiumis asub õppima 215 õpilast. Kool alustab õppetegevust asenduskoolimajas, oma majja, esimesse liginullenergiaga koolihoonesse, kolitakse detsembris. Põlva gümnaasiumi õppesuunad on reaal-, loodusainete, sotsiaalainete, kultuuri- ja üldsuund.

Eestis tegutseb nüüd kokku 12 riigigümnaasiumi.

Riigigümnaasiumide missioon on kõrgetasemelise ja mitmekesiste valikuvõimalustega gümnaasiumihariduse pakkumine kõikjal Eestis. Kõiki riigigümnaasiume seob ühine kvaliteedilepe, kus on kirjas ootused õpilastele, õpetajatele ja koolijuhtidele. Riigigümnaasiumide õppekeskkond on kohandatud spetsiaalselt gümnaasiumile ning arvestatud on paindlike ja uudsete õpetamisvormidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles